Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΡΤ με τους κ.κ. Καμμένο και Κουτσούμπα.

Με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και με τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα 15 Ιουνίου) ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών και πολιτειακών παραγόντων.

Ο κ. Τσακνής ενημέρωσε τους κ.κ. Καμμένο και Κουτσούμπα για θέματα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για τις διαδικασίες επανένταξης των εργαζομένων και επαναλειτουργίας όλων των δομών της ΕΡΤ, ενώ  ζήτησε τη συνδρομή τους στη συγκρότηση Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου και τη διαμόρφωση της Συμφωνίας Αρχών.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του κ. Τσακνή με τον κ. Καμμένο συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την ΕΡΤ.  Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης να διερευνήσει η ΕΡΤ τη δυνατότητα μετάδοσης θεματικής εκπομπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και εξετάσθηκε η αξιοποίηση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση των μετεωρολογικών προβλέψεων από υπηρεσίες του υπουργείου.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε την αναγκαιότητα παροχής αντικειμενικής ενημέρωσης και ισότιμης προβολής των θέσεων και δραστηριοτήτων των κομμάτων από την ΕΡΤ, εστιάζοντας στη λειτουργία όλων των δομών της εταιρείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο κ. Τσακνής διαβεβαίωσε τον κ. Κουτσούμπα ότι η μεροληψία και οι αποκλεισμοί δεν εντάσσονται στις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι ανοικτή σε προτάσεις και παρατηρήσεις που συμβάλλουν στην εμπέδωση της πολυφωνίας και της ανεξάρτητης ενημέρωσης.