Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Πιστή στις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. αναλαμβάνει κάθε δράση που διασφαλίζει τη στελέχωσή της με εξειδικευμένο και υψηλής εκπαίδευσης προσωπικό, το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση Μητρώου Αξιολογητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης (εκτός ΑΣΕΠ) 356 υπαλλήλων σε θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και δημοσιογράφων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η πρόσκληση για την κατάρτιση μητρώου αξιολογητών απευθύνεται σε υποψηφίους άνω των 35 ετών, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας με τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και η αμοιβή τους θα καθορίζεται από τον αριθμό των αξιολογήσεων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις, εφόσον κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα.

Οι αξιολογητές θα βαθμολογούν και θα αξιολογούν με ανεξάρτητο και αντικειμενικό τρόπο τους υποψηφίους σύμφωνα με τις προκηρύξεις της ΝΕΡΙΤ, ώστε βάσει της κρίσης τους να πραγματοποιηθεί και η τελική πρόσληψη του προσωπικού. Κάθε υποψήφιος βαθμολογείται ξεχωριστά από δύο αξιολογητές και σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση μεγαλύτερη του 25% στις δύο βαθμολογίες, ο υποψήφιος κρίνεται και από τρίτο αξιολογητή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης, θα τηρείται απόλυτη εχεμύθεια, ενώ στο πλαίσιο της εξασφάλισης του αδιάβλητου και ανεπηρέαστου του έργου των αξιολογητών, προβλέπεται κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης η απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας εκάστου αξιολογητή εντός και εκτός του χώρου που θα λάβει χώρα η διαδικασία, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου,tablet, κλπ.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η τήρηση των αρχών ανεξαρτησίας και εμπιστευτικότητας στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, σε ειδικότητες που εκ του νόμου δεν εμπίπτουν σε διαδικασίες ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα στην επιλογή δημοσιογράφων, σχεδιαστών αναλυτών προγράμματος, βοηθών  διευθυντών παραγωγής, γραφιστών, συντηρητών φωτογραφίας, διευθυντών φωτογραφίας, φωτιστών, εικονοληπτών, βοηθών σκηνοθετών τηλεοπτικού πλατό, μοντέρ, ηχοληπτών, εκφωνητών, διευθυντών παραγωγής Μουσικών  Συνόλων, παραγωγών  μουσικών προγραμμάτων και βοηθών σκηνοθετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για αξιολογητές αποκλειστικά ηλεκτρονικώς μέχρι τη Δευτέρα 3Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12.00, στην ιστοσελίδαwww.opengov.gr/home/2014/01/14/4929, συμπληρώνοντας τη φόρμα αίτησης στη διεύθυνση  apps.gov.gr/opengov/applications/nerit/app/select_office.php?option=eval και επισυνάπτοντα φόρμας βιογραφικού σημειώματος, σύμφωνα με το πρότυπο europass.cedefop.europa.eu/el/home.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης και χρηστικές πληροφορίες, διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ http://www.nerit.gr/deltia-typou/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B3/.