Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Αττική συντονίζεται στη νέα ψηφιακή εποχή

Σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014  διεκόπη η εκπομπή αναλογικού σήματος της ΝΕΡΙΤ στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων, βάσει των διατάξεων για την ψηφιακή μετάβαση.

Περισσότεροι από 4 εκατ. τηλεθεατές  στις συγκεκριμένες περιοχές αποκτούν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ψηφιακά τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα, με σημαντική βελτίωση στην εικόνα και τον ήχο.

Προκειμένου να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, είτε έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή είτε εξωτερική συσκευή. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αλλαγής των συχνοτήτων, όπως αυτή ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, ο επανασυντονισμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους τηλεθεατές των εν λόγω περιοχών, ακόμα και γι αυτούς που λάμβαναν ήδη ψηφιακό σήμα.

Από το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, της ΝΕΡΙΤ sports, της Βουλής και της NERIT HD, ενώ από το δεύτερο μπουκέτο τη Deutsche Welle, το TV5 Monde, το RIK  SAT και το BBC.

Περισσότερες χρηστικές πληροφορίες για την ψηφιακή μετάβαση και τον επανασυντονισμό των δεκτών διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, στη διεύθυνση http://bit.ly/1o2tWrW.