Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη επιτροπής του Κοινοβουλίου του Βερολίνου στη ΝΕΡΙΤ

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων και ΜΜΕ της τοπικής Βουλής του Κρατιδίου του Βερολίνου επισκέφθηκε σήμερα (Τρίτη 7 Οκτωβρίου) το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ κ. Πέτρο Μάη και από στελέχη της εταιρείας για τη λειτουργία, την οργάνωση και τη διοικητική δομή του οργανισμού.

Στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος της Επιτροπής, δρ Gabriele Hiller, χαρακτήρισε ως σημαντική πρόκληση την εξ αρχής συγκρότηση ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής για την πορεία και την υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης.

Ο κ. Πέτρος Μάης, αφού παρουσίασε συνοπτικά τα βήματα που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί για τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης της Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΝΕΡΙΤ για συνέργειες με ευρωπαϊκούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Στόχος της επίσκεψης της Επιτροπής είναι να ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για θέματα Πολιτικής Συνοχής και Πολιτικής για τους Πρόσφυγες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς και για την ευρύτερη καλλιτεχνική δραστηριότητα στη χώρα.