Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΡΤ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 06.10.2016

Τη φιλοσοφία, τις δράσεις της ΕΡΤ και τις κατευθύνσεις του νέου προγράμματός της παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με στελέχη της ΕΡΤ.

Ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ στους τομείς της Ενημέρωσης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της ανταποδοτικότητας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς την ελληνική κοινωνία. Επίσης παρουσίασε τους άξονες του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΡΤ για πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση έργου.

Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε στο προφίλ της ΕΡΤ1 ως ενημερωτικό κανάλι, της ΕΡΤ2 ως κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας και της ΕΡΤ3 ως βήμα της ελληνικής Περιφέρειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η κα Έλλη Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ (μέσω του 1,5% και του προγράμματος «μικροφίλμ»), ενώ το ποσό θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, Τάσος Συμεωνίδης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο, τη δημιουργία τριών νέων σχημάτων, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα αποτελούν οι Έλληνες καλλιτέχνες και η ανάδειξη του έργου τους.

Η Γενική Διευθύντρια Προγράμματος, Ιζαμπέλα Σασλόγλου, η οποία παρουσίασε το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό περιεχόμενο της ΕΡΤ, δήλωσε:

«Πιστό στον πολιτιστικό χαρακτήρα που επιβάλλει το brand ΕΡΤ, το πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2 περιλαμβάνει:

-Ελληνικές παραγωγές, εσωτερικές και αναθέσεις σε εξωτερικούς παραγωγούς.

-Ντοκιμαντέρ, ελληνικά και ξένα, δημιουργικά και τεκμηρίωσης.

-Ξένες Σειρές από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και διανομής, όπως BBC, ITV, DR, RAI, CBS, Nordic World.

-Πολυβραβευμένες ξένες ταινίες από όλο τον κόσμο.

-Ελληνικές ταινίες, από το Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και από τον παλιό αγαπημένο.

-Παιδικό πρόγραμμα, κινούμενα σχέδια και ελληνικές παραγωγές που εμπλουτίζονται συνέχεια».

Ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις της ΕΡΤ που για πρώτη φορά παίρνουν «σάρκα και οστά», άρρηκτα  συνδεδεμένες με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Παναγιώτης Τσολιάς, μίλησε για τις εκατοντάδες χορηγίες επικοινωνίας της ΕΡΤ, μέσω των οποίων παρέχεται πολύτιμη στήριξη στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.