Αρχική ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Οι διαπιστεύσεις για τη Eurovision 2015

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της EUROVISION 2015 θα πραγματοποιηθεί στη  Βιέννη  και περιλαμβάνει δύο στάδια: τους δύο Ημιτελικούς στις 19 και 21 Μαΐου και τον Τελικό στις 23 Μαΐου. Η χώρα μας διαγωνίζεται στον 1ο Ημιτελικό της 19ης Μαΐου.

Για όσους δημοσιογράφους και τεχνικούς επιθυμούν να καλύψουν τη διοργάνωση, πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία διαπιστεύσεων, την ευθύνη για τις οποίες έχουν οι  Διεθνείς  Σχέσεις της ΝΕΡΙΤ.

Kάθε τηλεοπτικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας μπορεί να διαπιστεύσει συνολικά μέχρι τρία (3) άτομα, ενώ τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης μπορούν να διαπιστεύσουν έναν (1) δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με την EBU, το Μέσο που αιτείται τη διαπίστευση πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι βάσει του ισχύοντος κανονισμού της EBU (http://bit.ly/1yRcwjr): α) η απόφαση για τη χορήγηση ή μη διαπίστευσης σε δημοσιογράφους ή τεχνικούς επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της EBU ή/και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που διοργανώνει τον διαγωνισμό (ORF 3). β) Μεμονωμένα άτομα ή Μέσα που έχουν διαπιστευθεί σε προηγούμενες διοργανώσεις, ενδέχεται να κληθούν να καταθέσουν στον φορέα που αναλαμβάνει τη χορήγηση διαπιστεύσεων δείγματα εργασίας τους από κάλυψη προηγούμενων διοργανώσεων. γ) Οι διαπιστευμένοι οφείλουν να επιστρέψουν αμέσως τις κάρτες διαπίστευσης στην EBU ή τον διοργανωτή, εφόσον αυτό για οποιονδήποτε λόγο τους ζητηθεί.

Για την διαπίστευση απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Γραπτή επιστολή του Μέσου που επιθυμεί τη διαπίστευση, υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Προϊστάμενο ή Διευθυντή, στην οποία να αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ειδικότητα του αιτούντος (δημοσιογράφος, κάμεραμαν, ηχολήπτης, κλπ), τα τηλέφωνα επικοινωνίας, καθώς και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε αιτούντος ξεχωριστά.
  2. Στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται το ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και ο αριθμός εγγραφής στο Εμπορικό Επιμελητήριο.
  3. Φωτοτυπία του διαβατηρίου ή της αστυνομικής ταυτότητας.
  4. Μία έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου (με ανάλυση τουλάχιστον 408 x 600 pixels)

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως την  Τετάρτη 1 Απριλίου, με συστημένη επιστολή ή εταιρεία ταχυμεταφορών (courier) ή να παραδοθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους στην παρακάτω διεύθυνση:

ΝΕΡΙΤ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

«ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ-ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION»

Κτίριο Γ’, ΓΡΑΦΕΙΟ 23

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 432

15342 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Τα δικαιολογητικά μπορούν, έπειτα από την απαραίτητη σάρωση (scanning), να αποσταλούν και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: msyrmopoulou@nerit.gr, με την επισήμανση «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ-ΓΙΑ ΤΗ EUROVISION». 

Ας σημειωθεί, ότι μετά το πέρας της προθεσμίας (Τετάρτη 1 Απριλίου) καμία διαπίστευση δε θα γίνει δεκτή από τους Διοργανωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων της ΝΕΡΙΤ, στα τηλέφωνα: 210 60.75.405 και 210 60.75.407 (09.00 – 16.00).