Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΤ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ 18.10.2016

Στη δισέλιδη ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν βρήκε χώρο να φιλοξενήσει καμία απάντηση στα ερωτήματα της ανακοίνωσης της ΕΡΤ. Τουναντίον, επιστράτευσε σωρεία ψεμάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ενδεικτικά μόνο:

Ψέμα 1ον: Γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ: «Ενημερώσαμε όταν μάθαμε για την προκήρυξη όλους τους εμπλεκόμενους για την έωλη (και όχι… αίολη) και παράνομη προκήρυξη».

Η αλήθεια είναι δυστυχώς εξαιρετικά σκληρή. Όντως ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αλλά για να διεκδικήσουν την τοποθέτηση μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ στις επιτροπές που θα έκριναν τους υποψηφίους. Όταν τούτο απερρίφθη, κατέφυγαν στα δικαστήρια. Γιατί ζητούσαν να μπουν στις επιτροπές κρίσης αν ήταν παράνομη η προκήρυξη;

Ψέμα 2ον: «Η Δικαιοσύνη αποφάσισε και μάλιστα τεκμηριωμένα», γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η αλήθεια είναι πως ουδεμία δικανική κρίση διατυπώθηκε σχετικά με το νόμιμο ή μη της διαδικασίας ανάθεσης των 51 συμβάσεων. Ο δικαστής διέταξε να μη συνεχιστεί η διαδικασία μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων, χωρίς καμία τεκμηρίωση ή αιτιολογία της απόφασής του, ως είθισται στις προσωρινές διαταγές.

Ψέμα 3ον: «Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ποτέ δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια».

Η αλήθεια είναι πως η 84/11-02-2016 Απόφαση που είναι η εισήγηση της ΕΡΤ προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δεν περιλαμβάνεται στις αποφάσεις που σύμφωνα με το Νόμο αναρτώνται στη Διαύγεια. Αντίθετα, αναρτήθηκε όπως προβλέπεται στο Νόμο, η σχετική πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων.

Ψέμα 4ον: Γράφει η ΠΟΣΠΕΡΤ: «Πετύχαμε το πάγωμα παράνομης και αδιαφανούς διαδικασίας».

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία που προκήρυξε η διοίκηση της ΕΡΤ είναι καθ’ όλα νόμιμη, σύμφωνα με την ειδική νομοθεσία που τη διέπει, η οποία επιτρέπει ρητά τη σύναψη συμβάσεων έργου, όπως συμβαίνει διεθνώς στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Και για να τελειώνουμε:

Η διοίκηση της ΕΡΤ είναι διορισμένη, όπως ο νόμος προβλέπει και όπως πάντα γινόταν.

Η διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ όμως, που θα έπρεπε να είναι εκλεγμένη από τους εργαζόμενους, είναι διορισμένη από το δικαστήριο, όπως ποτέ δεν γινόταν.

Και κάτι ακόμα: θα απαντήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί τους παρεμποδίζει να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, αν και έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία για το σκοπό αυτό;